· 

G-hockeyteam in het zonnetje gezet door minister medische zorg en sport

BEMMEL – Al 10 jaar lang wordt het G-hockeyteam van MHC Bemmel succesvol georganiseerd door Matthias Meijer en Erna van der Wielen. Naast trainingen doet het team ook mee aan de competitie en hebben zij al meerdere keren goud en zilver gewonnen tijdens de special olympics. Matthias Meijer en Erna van der Wielen zetten zich, naast hun gewone baan, wekelijks in voor het G-hockeyteam. Zij geven de hockeytraining en geven daarmee de jongens en meisjes uit het team meer zelfvertrouwen op het veld.

 

Minister van medische zorg en sport Bruno Bruins zette samen met de gedeputeerde Jan Marnink deze trainers in het zonnetje. Zij kregen een vaasje overhandigd wat symbool staat voor de breekbaarheid van de maatschappij en dus ook een sportclub. “Houdt hem met beide handen vast, net zoals u met dit team doet” – aldus minister Bruins tegen een van de trainers. De avond werd geopend onder leiding van wethouder Helga Witjes. Nadat de toespraken waren afgelopen deden zij allen mee met een hockeyclinic gegeven door de spelers van het G-team.